9 April 2012

Pikku Naisia

ELOKUVAN TRAILER

Koskettava, romanttinen ja kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana elokuva, joka jokaisen tulisi ainakin kerran elämässään nähdä!
 Itse katsoin kyseisen elokuva ensimmäisen kerran animaatioversiona, kun olin vasta lapsi. Pikku Naisia julkaistiin vuonna 1868 kirjana, ja sen kirjoittajana toimi Louisa May Alcott. Ja no minusta ainakin tuntui siltä kun luin tuota artikkelia L. M. Alcottista Wikipediasta, että aivan kuin olisi lukenut Pikku Naisia- kirjaa! Huvittavaa sinänsä, vaikka onhan Alcottia usein verrattu Pikku Naisia kirjan yhteen päähenkilöön Josephine "Jo" Marchiin. Hänen kirjastaan on julkaistu useita elokuva- ja animaatioversioita. 

 Elokuva kertoo siis neljän siskon ja heidän äitinsä elämästä ja arjesta, kun perheen isä on sisällissodassa. Elokuvassa seurataan kuinka Marchin tyttäret pärjäävät vanhoillisessa ja tapoihinsa kangistuneessa kaupungissa. Muun muassa perheen mielipiteet orjuudesta ja tasa-arvosta joutuvat jatkuvan arvostelun alle. Myös sodan seurauksena tullut köyhyys sekä perheen äidin käyttämät kasvatusmenetelmät keräävät puoleensa halveksuvia katseita ja arvostelua sekä ylimielistä asennetta heidän perhettään kohtaan.
 Oma suosikkini elokuvan hahmoista taitaa olla juuri Jo. Hän on itsepäinen, vilkas, ehkä jopa hieman hävytön välillä sen aikakauden mittapuulla ja silti vain tavallinen, nuori ja kaunis nainen itsenäistymisen portaalla.

 
Tämä on draamaelokuva, jonka juoni on mielestäni aivan ihana ja sen näyttelijät ovat todella taitavia, ja he sopivat täydellisesti rooleihinsa. Elokuvassa nähdään muun muassa Susan Sarandon (äiti, Marmee), Winona Ryder (Jo), Trini Alvarado (Meg), Kirsten Dunst (nuori Amy), Samantha Mathis (vanhempi Amy), Claire Danes (Beth), Christian Bale (naapurin poika Laurie), Gabriel Byrne (Friedrich Bhaer), Eric Stoltz (John Brooke), John Neville (Herra Lawrence) sekä Mary Wickes (March-täti).
 Suosittelen tätä elokuvaa koko sydämmestäni kaikille! Siksipä voin hyvällä mielellä antaa sille viisi tähteä.






No comments:

Post a Comment