4 April 2012

FINDING NEVERLAND - tarinan lähteillä

 
Ostin kyseisen elokuvan viime joulun aikoihin, kun olin ostamassa koulukirjoja sekä joululahjoja Suomalaisesta kirjakaupasta! Niistä löytää yllättävän usein hyviä elokuvia, ja vieläpä sillä hinnalla että ne sopii juuri minun budjettiini. :D
 Marc Forstersin ohjaama elokuva kertoo siis osittain kuvaelman siitä, kuinka Peter Panin luoja James Barrie keksi klassikkosadun, Peter Panin. Sekä niistä asioista, joista J.Barrie sai oman inspiraationsa Peter Paniin. Tämän elokuvan tapahtumat sijoittuvat vuoden 1904 Lontooseen. Ja no omasta mielestäni, vaikka fantasiaelokuvista jonkun verran pidänkin, niin tämän elokuvan tapahtumat ovat välillä ehkä jopa liian sekavia ja liian mielikuvituksellisia. Silti tässä elokuvassa on jotain niin ainutlaatuisen ja viattoman koskettavaa, että kun sen katsomisen aloittaa, ei silmiään meinaa saada irti ruudusta.
 Etenkin elokuvan näyttelijät ovat minun mieleeni. Elokuvassa nähdään muun muassa kuuluisa Johnny Depp (J.M. Barrie itse), Kate Winslet (Sylvia Llewelyn Davies), Dustin Hoffman (Tuottaja Charles Frohman), Julie Christie(Sylvian äiti Emma du Maurier), suloinen lapsinäyttelijä Freddie Highmore (Peter Llewelyn Davies), Radha Mitchell (Barrien vaimo Mary) sekä monia muita koskettavan mahtavia ja lahjakkaita näyttelijöitä.
 Elokuvan aikana käsitellään paljon tunteita.
 Annan elokuvalle neljä ja puoli tähteä, koska ainoa mistä en elokuvassa pitänyt, oli sen ajoittainen epäselvä kuvaus tapahtumien kulusta.

No comments:

Post a Comment