4 April 2012

PLATOON - nuoret sotilaat

Katsoin tämän elokuvan noin pari viikkoa sitten yhdessä mieheni kanssa. En voi sanoa, että se olisi ollut yksi parhaista elokuvista joita olen nähnyt, mutta ihan hyvä se silti on. Ehkä vähän tylsä ja raaka kuvaus sodasta minun makuuni. Tykkään sotaelokuvista kyllä yleisestikkin.
 Platoon kertoo Vietnamin sodassa taistelluiden sotilaiden tarinaa. Lisäksi voisi mainita, että se perustuu elokuvan ohjaajan Oliver Stonen omiin kokemuksiin Vietnamin sodassa. Siksi se kai onkin niin raaka ja julma?
 Omasta mielestäni parasta koko elokuvassa olivat sen näyttelijät. Elokuvassa nimittäin esiintyy eräs omista suosikeistani, Charlie Sheen (Chris Taylor) sekä monia tunnettuja nimiä kuten Tom Berenger (ylikersantti Bob Barnes), Johnny Depp (Gator Lerner), Willem Dafoe (kersantti Elias Grodin), Forest Whitaker (Big Harold), Kevin Dillon (Bunny) ja niin edelleen.
 Elokuvassa kerrotaan itse sodasta yllättävän vähän. Enemmän siinä ollaan perehdytty sotilaiden vapaa-aikaan, heidän keskenäisiin riitoihin ja väleihin, sotilaiden ajatusmaailmaan ja jaksamiseen. Etenkin pääroolissa olevan Chris Taylorin ajatuksista, mielialasta, tuntemuksista sekä siitä kuinka häntä kohdellaan, kerrotaan paljon. Siksi elokuvassa ei ole mitään niin suoralinjaista juonta, kuin yleensä elokuvissa on.
Itse suosittelen elokuvaa kaikille, jotka eivät ole heikkohermoisia ja tykkäävät katsoa todellisuutta mukailevia elokuvia, kaikessa todellisuuden julmuudessakin.
 Annan elokuvalle kolme tähteä viidestä. (::

No comments:

Post a Comment